VIGANJ

Viganj je malo turističko mjesto na zapadnom dijelu poluotoka Pelješca udaljeno svega 6 km od Orebića.
Za Viganj se kaže da je botanički vrt - bogat cvijećem i raslinjem koje su pomorci donosili svojim voljenim ženama kao poklone i danas krasi mnoge vrtove i obiteljske kuće.
Stanovništvo se tu od davnina bavi poljoprivredom i ribarstvom, a posljednje desetljeće sve aktivnije i turizmom.
Od povijesnih znamenitosti i vrijednosti posjetite crkvu Sv. Ivana (nalazi se na istoimenom brdu odakle se pruža prekrasan pogled na Pelješki kanal), brdo Sv. Ilije (961m), naselje Nakovanu poznatu po pretpovijesnim nalazištoma starih Ilira te vidikovac iznad Vignja.
Viganj je bogat šljunčanim plažama i vrlo je popularan među ljubiteljima svih vrsta vodenih sportova i aktivnog odmora (windsurfing, jedrenje, ronjenje…).
Osim u vodenim aktivnostima možete uživati u brojnim sportskim aktivnostima i sadržajima kao što su košarka, odbojka, tenis, nogomet, biciklizam,planinarenje …
Viganj je turistički raj za sve ljubitelje aktivnog odmora, ali istovremeno i savršena destinacija za obiteljski odmor.

Mirno okruženje, mala sredina i prijateljski raspoloženi domaćini, uz bogatstvo sadržaja, te prvenstveno ljepotu i očuvanost prirode, učinit će Vaš odmor nezaboravnim.

KAKO DO NAS

Ako putujete iz pravca Zagreba i Splita vozite se autoputem sve do Ploča. Iz Ploča do Trpnja ukrcajte se s automobilom na trajekt, te iz Trpnja za 20-tak minuta stižete do mjesta Viganj. Ukoliko ne preferirate vožnju trajektom, nakon silaska s autoputa, vozite se oko 30 minuta do Jadranske magistrale, te se vozite na istok kroz Neum do skretanja na Pelješac. Pelješkom cestom trebate oko sat vremena vožnje do mjesta Viganj.

Dolazite li iz većih europskih gradova, zračna luka u Dubrovniku Vaš je najbolji izbor jer iz Dubrovnika vrlo brzo stignete do mjesta Viganj. Iz zračne luke postoji mogućnost transfera do dubrovačkog autobusnog kolodvora odakle možete autobusom do Orebića, Stona, Janjine ili Trpnja. Također možete koristiti i rent-a-car ili taxi prijevoza.

Iz zračne luke postoji mogućnost transfera ili rent a cara koje smo vam u mogućnosti organizirati - www.korculapromet.hr

Brodska dužobalna linija povezuje Rijeku, Split i Dubrovnik, te pristaje i u Korčuli tijekom ljetnih mjeseci. Iz Korčule do Orebića (6 km udaljen od mjesta Viganj) možete doći trajektom ili putničkom brodicom za petnaestak minuta. Katamaranska linija od Korčule do Splita svakodnevno najbrže povezuje ova dva grada, a lokalni brodar povezuje putničkom brodicom Orebić s Korčulu prema rasporedu vožnje katamarana.